HX8F3342


 

Informatie ouders

Waarom talentskout?

Studeren wordt pas echt leuk wanneer uw kind zelf kiest voor een studie die past. Op basis van eigen talent. En naast ‘leuk’ blijkt de studie ook vaker een succes te zijn. Wat weer een belangrijke stap is naar werk. De overheid betaalt minder mee aan de studie van uw kind. En een studie moet steeds sneller worden afgerond om niet achteraf alles terug te hoeven betalen. Het is daarom belangrijk dat uw kind vanaf de start iets doet wat het meeste kans op succes geeft.

 

Wist u dat:

  • Studiekosten op kunnen lopen tot wel € 7.500,- per jaar?
  • De basisbeurs per 1 september 2015 verdwijnt voor nieuwe HBO/WO studenten?
  • Een student binnen 10 jaar klaar moet zijn? Is het diploma dan nog niet behaald, dan geldt dat de studie volledig moet worden terugbetaald.

Zoals gezegd:
Meteen het juiste profiel of de juiste studie kiezen is van groot belang en vermindert de studiekosten in de komende jaren. TalentSkout helpt daarbij. Wij vinden het belangrijk dat uw kind doet waar hij of zij goed in is en energie van krijgt. Dat begint bij het ontdekken van de eigen talenten. Wanneer u weet welke talenten uw zoon of dochter heeft, kunt u samen gericht op zoek gaan naar de juiste opleiding. En de talenten verder ontwikkelen.

TalentSkout geeft begeleiding aan uw zoon of dochter bij:

  • Het kiezen van een definitief profiel (2e jaar MAVO, 3e jaar HAVO/VWO).
  • Het kiezen van een vervolgstudie (MBO/HBO/WO).
  • Het veranderen van studierichting.

Lees alles over onze werkwijze hier.